Syvän veden opetus lasten alkeisuimakouluissa

FitPitin lasten uimakouluissa käytetään syvän veden opetusta, eli uintia harjoitellaan syvässä altaassa myös uimataidottomien lasten kanssa. Syvän veden opetusmetodi saattaa kuulostaa pelottavalta, mutta sitä se ei ole kun uimaopettaja on koulutettu ohjaamaan uimataidottomia lapsia syvässä altaassa ja metodia käytetään oikein.

Mitä syvän veden opetus on?

Syvän veden opetuksessa uinnin opettelu tapahtuu altaassa, jossa lapsen jalat eivät ylety pohjaan. Uimataidottomien lapsien kanssa käytetään pötköjen lisäksi easyswim-liiviä, joka kelluttaa lasta ja takaa turvallisen uinnin opettelun. Easyswim-liivin käyttö mahdollistaa lapselle vapaat kädet ja jalat sekä ohjaa lasta oikeaoppiseen uintiasentoon automaattisesti. Tällä tavoin lapsi pääsee kokemaan alusta alkaen veden nosteen sekä liikkeiden kuljettavan vaikutuksen ja alkeisuintityylejä päästään harjoittelemaan nopeammin.

Usean vuoden kokemuksemme perusteella voimme todeta uimataidottoman lapsen kanssa uinnin harjoittelun syvässä altaassa olevan yhtä tehokasta, ellei jopa tehokkaampaa kuin matalassa altaassa.

Mitä hyötyä on uinnin opettelusta easyswim-liivin kanssa?

Syvän altaan pelko vähenee kun lapsi tottuu syvässä altaassa uimiseen alusta asti. Lapsi oppii luottamaan veden nosteeseen ja kantavaan voimaan väistämättä nopeammin kun käsiä ja jalkoja ei pystykään laittamaan altaan pohjaan.

Uidessa easyswim-liivillä, lapsi pääsee liikkumaan vedessä eteenpäin, jolloin uinnin harjoitteluun saadaan enemmän toistoja ja harjoittelu on näin tehokkaampaa. Lisäksi easyswim-liivin avulla uintiharjoitukset ovat kevyempiä, mikä mahdollistaa nopeankin kehityksen.

Jokaisen ryhmässä uivan lapsen taitotaso pystytään huomioimaan paremmin ja uinnin harjoitteluun voidaan lisätä haastetta lapsen kehittymisen ja osaamisen perusteella vähentämällä easyswim-liivin kellukkeita sitä mukaan, kun lapsen uskallus ja luottamus omiin vesitaitoihin kasvaa. Apuvälineitä voidaan vähentää sitä mukaan kun lapsi rohkaistuu ja oppii. Uinnin opettelu syvässä aloitetaan easyswim-liivin ja pötkön kanssa, jonka jälkeen voidaan jättää jompikumpi apuvälineistä pois.

Syvän veden opetus sopii erityisen hyvin lapsille, jotka eivät pelkää vettä ja ovat innoissaan veden äärellä

Uimakouluun lapsensa ilmoittava aikuinen tuntee varmasti lapsensa luonteen ja oppimisen parhaiten ja osaa sen perusteella sanoa, millainen opetustapa lapselle sopii. Halutessasi voit olla yhteydessä myös asiakaspalveluumme ja autamme yhdessä löytämään lapselle sopivan tavan opetella uimista.

FitPitin uimakouluja järjestetään opetusaltaassa (lasten allas), syvän altaan matalassa ja syvässä päädyssä sekä terapia-altaassa

  • Kauniaisissa ja Kilossa järjestettävät uimakoulut ohjataan syvässä altaassa

  • Käpylässä lasten uimakouluja järjestetään sekä matalassa että syvässä päässä allasta

  • Pasilassa lasten uimakouluja järjestetään sekä matalassa altaassa että syvässä altaassa

  • Haagassa FitPitillä on kaksi toimipistettä: sekä Suomalaisen yhteiskoulun (SYK) uimahallissa että Valkea talossa lasten uimakouluja järjestetään niin erillisessä matalassa altaassa kuin syvässäkin altaassa

Edellinen
Edellinen

Uinti monipuolisena liikuntamuotona ja osana crossfit-harjoittelua: Nikke Tommisen kokemuksia treeniryhmästä

Seuraava
Seuraava

"Ilman opetusta en olisi pystynyt kehittämään uintitaitoani" – Elsan oivalluksia uintikurssilta